[UPDATE] Geeft spelers de mogelijkheid om in 60FPS te spelen en nog veel meer!

FORTNITE GEEFT GAMERS MET DE NIEUWSTE CONSOLE-PATCH DE KANS OM DE GAME OP 60FPS TE SPELEN. HET BIJZONDERE IS DAT DE GAME ZELFS LEKKER LOOPT OP DE NORMALE PS4 EN XBOX ONE, DAARVOOR JE GEEN PRO OF X TE HEBBEN.

Gisteren is een enorme patch uitgekomen voor Fortnite die wapens, een omgeving op de Battle Royale-map, een quest giver in de Save the World-modus en daarnaast nog veel verbeteringen toevoegt. Een van de meest merkwaardige verbeteringen is dat je nu in de opties kunt duiken om de fps te verhogen van 30 naar 60. Dit moet de speelervaring een stuk soepeler laten verlopen.

YouTube-kanaal DigitalFoundry heeft de nieuwe framerate even aan de tand gevoeld en gekeken hoe goed alle consoles deze nieuwe modus kunnen hebben. Tot hun (en onze) verrassing lukt het alle console om de 60fps bijna te allen tijde te behouden. Zo af en toe willen de frames droppen terwijl je speelt, maar het zal nooit lager worden dan 55 en het is ook bijna direct weer opgelost. Het enige moment waarin de frames hard naar beneden gaan is aan het begin van een potje wanneer je net uit de bus bent gesprongen. Zo raar is dat natuurlijk niet, want de game moet op dat moment opeens heel de wereld laden en je beweegt ook op hogere snelheid dan normaal.

De Xbox One X- en PS4 Pro-versies zijn wel aanzienlijk mooier vergeleken met de andere versies. Wanneer je op de Xbox One X speelt kun je Fortnite zelfs spelen in native 4K. Dit zie je duidelijk terug aan hoe scherp de game blijft terwijl je beweegt en ook de details van textures, schaduwen en reflecties zijn veel helderder. De PS4 Pro gaat echter niet verder dan 1080p, hetzelfde als de normale PS4. Het lukt de Pro alleen wel om consistent de 1080P aan te houden, terwijl de normale PS4 nog wel eens wil zakken. Wat de PS4 Pro wel weer heeft als enige is motion blur.

Is het nog wel nog wel een reden om de game in 30fps te spelen? Niet echt. De game ziet er ietjes beter uit, omdat er minder druk op de console wordt gezet om de hoge framerate te bereiken. Het verschil is alleen bijna niet te zien, dus we raden je aan om Fortnite gewoon op 60fps te zetten de volgende keer dat je gaat spelen. Begrijp je niet helemaal wat we bedoelen met 30- of 60fps? Geen probleem want daar hebben we een prachtig artikel voor!
Written by: admin

2 Comments Added

Join Discussion
  1. Hassan maart 6, 2018 |

    Goede update broer

Leave Your Reply

Fortnite.nl

Fortnite is een third-person shooter ontwikkeld door Epic Games en People Can Fly. Het spel wordt uitgegeven door Epic Games. Forinten is in korte tijd uitgegroeid tot een van de grootste games ter wereld met meer dan 60 miljoen spelers. Fortnite is beschikbaar op macOS, PlayStation 4, Windows, Xbox One en mobile. Fortnite is gratis te spelen. De game start met 100 spelers die op een eiland vechten tot de laatste man. Een spel duurt maximaal ongeveer 15 minuten. Iedereen begint gelijkwaardig en zonder wapens. Let the battle begin …