Op welk platform speel je het beste Fortnite?

Wij krijgen wel eens de vraag van lezers “Op welk platform speel je het beste Fortnite?”, “Op welk platform kun je de beste worden in Fortnite?”.
Het antwoord op die vraag is niet heel makkelijk te geven. Iedereen heeft zijn eigen voorkeur en je persoonlijke voorkeur voor een platform is zeker wel het meest belangrijk als bepalende factor voor de keuze van een platform.

Als je naar de statistieken kijkt op Fortnite tracker dan zou je moeten concluderen dat de Xbox spelers het beste spelen. De Xbox spelers hebben de meeste wins behaald. Zie hiervoor de top 10 van wins gefilterd op “all platforms”. Xbox staat in deze top 10 nota bene 6 keer genoteerd, dan Playstation met 2 keer en daarna de pc met eveneens 2 noteringen.

De nummers 1 en 2 zijn beide Xbox spelers, de eerstgenoteerde pc speler staat op positie 8 in deze top 10.
Hierbij de link op Fornite tracker naar de toplijst waaraan we refereren in dit artikel (datum: 11-12-2018): https://fortnitetracker.com/leaderboards/all/Top1?mode=all

Zie hieronder een screenprint van de top 10 over alle platformen op Fortnite tracker:
Fortnite tracker

Xbox meest succesvolle platform voor Fortnite?
Is dan de Xbox het beste en meest succesvolle platform om Fortnite op te spelen? Je zou het wel denken als je deze statistieken bekijkt. Toch kun je niet direct deze conclusie hieruit trekken natuurlijk.
Wat je wel kunt concluderen uit deze cijfers is dat er geen specifiek platform is dat echt duidelijk beter werkt dan een ander (ik laat de mobiele platformen even buiten beschouwing in dit artikel, de mobiele platformen zijn natuurlijk wel echt minder succesvol, maar dat heeft overduidelijk te maken met de beperkte mogelijkheden van die platformen).
Written by: Koen Kastermans

Fortnite.nl

Fortnite is een third-person shooter ontwikkeld door Epic Games en People Can Fly. Het spel wordt uitgegeven door Epic Games. Forinten is in korte tijd uitgegroeid tot een van de grootste games ter wereld met meer dan 60 miljoen spelers. Fortnite is beschikbaar op macOS, PlayStation 4, Windows, Xbox One en mobile. Fortnite is gratis te spelen. De game start met 100 spelers die op een eiland vechten tot de laatste man. Een spel duurt maximaal ongeveer 15 minuten. Iedereen begint gelijkwaardig en zonder wapens. Let the battle begin …