Beter worden in Fortnite: bouwtip

Beter worden in Fortnite, wie wil dat nou niet? Misschien je opa of oma, maar verder zijn er maar weinig mensen die niet beter willen worden in Fortnite, toch?

Om die reden geven we je zo nu en dan praktische tips om je spel te verbeteren in Fortnite.

De tip die we je nu willen geven is een specifieke bouwtip. Om echt beter te worden in Fortnite zul je je tactische spel moeten verbeteren. Tactiek is niet goed kunnen schieten of goed en snel kunnen bouwen. Tactiek heeft te maken met spelopbouw en de manier waarop je omgaat met resources bijvoorbeeld. Eerder gaven we tips over hoe je in het eindspel tactisch om moet gaan met medkits of shields (tip 4). Nu willen we je tactisch advies geven over het bouwen in Fortnite.

Tip: Bouw tussentijds met steen en in fights met hout
De bouwtip is als volgt: als je tussentijds bouwt (dus tijdens het afleggen van afstanden op de map of tegen een berg aanlopen of op het dak van een huis klimmen) bouw dan met steen. In een gevecht bouw je met hout. Waarom? De reden hiervoor is dat je met hout veel sneller bouwt dan met steen. Als je in een gevecht bouwt met steen dan wordt je bouwwerk traag opgebouwd en dat kan super makkelijk weggeschoten worden door je tegenstander. Hout bouwt sneller en wordt daardoor minder makkelijk en snel weggeschoten door een tegenstander. Kijk maar eens naar de gameplays van de toppers, zij bouwen (indien voldoende recources) met hout in gevechten. Speel tactisch met dit gegeven en zorg voor voldoende hout in je resources, vooral in het eindspel (dus als er nog maar enkele spelers over zijn).

Als je echt beter wilt worden in Fortnite dan zijn het de kleine verschillen die het hem doen. Iedereen wordt met de dag langzaam beter. Maar echt beter wordt je pas wanneer je tactisch spel beter wordt. Alleen met de juiste spelopbouw en de juiste keuzes tijdens het spel zul je zien dat je vaker die felbegeerde solowin op je naam zet. Met gewoon rondrennen, goed schieten en goed bouwen alleen kom je er niet. Werk dus aan je tactisch spel.
Written by: Koen Kastermans

Fortnite.nl

Fortnite is een third-person shooter ontwikkeld door Epic Games en People Can Fly. Het spel wordt uitgegeven door Epic Games. Forinten is in korte tijd uitgegroeid tot een van de grootste games ter wereld met meer dan 60 miljoen spelers. Fortnite is beschikbaar op macOS, PlayStation 4, Windows, Xbox One en mobile. Fortnite is gratis te spelen. De game start met 100 spelers die op een eiland vechten tot de laatste man. Een spel duurt maximaal ongeveer 15 minuten. Iedereen begint gelijkwaardig en zonder wapens. Let the battle begin …