Fortnite seizoen 5

Iets waar de Fortnite fans al lang op gewacht hebben is er dan eindelijk, Fortnite seizoen 5. Als je de update niet al heb gedownload zou ik snel naar console rennen want dit is een van de grootste updates van Fortnite ooit.

Grootste update ooit
Dit is letterlijk de grootste update van Fortnite ooit. Niet alleen als het gaat om wijzigingen in het spel maar ook met hoeveel data die bij de update gemoeid is. Om de update te downloaden moet je namelijk 4 GB aan Fortnite heerlijkheden plaatsen op je gameconsole of computer. De update op de iPad of de telefoon betreft natuurlijk minder data.

Nieuwe items en een nieuwe map
In de update zijn ook weer een aantal nieuwe items toegevoegd. We noemen de spannendste: de All Terrain Kart (ATK). Je kunt in deze quad met je hele squad de map verkennen. Wat je precies met de quad kunt weten we nog niet, spannend dus.
Ook de map is weer behoorlijk veranderd. Er zijn een aantal nieuwe locaties toegevoegd zoals de Dessert, Paradise palms en Lazy Links. Explore!

Nieuwe battle pass
Met de update is ook de nieuwe battle pass verkrijgbaar met speciale emotes, skins en Backblings. De gamemode (Save the world) heeft net als Battle Royale ook een grote update gehad met allemaal nieuwe wapens en skins.

Verschillende werelden en tijden
Het nieuwe seizoen gaat over dat er verschillenden werelden die samen komen. Dat lijkt te gebeuren door de scheuren in de lucht en de teleporatie van bekende landschappen in Fortnite. Zoals Epic Games zelf aangeeft “Stap in zo’n scheur of barst in tijd en maak je op voor een heftige ‘Ride’.”, wij zijn benieuwd! Aan de nieuwe skins te zien heeft dit verder ook te maken met verschillende tijdsperiodes zoals de tijd van de Vikings en de Egyptenaren. Deze tijden komen samen in de tijd van het heden, spannend dus!

Servers Epic Games soms down
De update was gepland om 09:30 Nederlandse tijd. Door de vele enthousiaste spelers die natuurlijk allemaal direct seizoen 5 actief willen hebben is het mogelijk dat het downloaden langer duurt dan je gewend bent. De servers van Epic Games hebben het moeilijk. De servers zijn ook al enige tijd down geweest deze morgen. Lukt het downloaden dus niet direct, probeer het dan op een later moment nogmaals. Meer updates over de server en eventuele downtime kun je lezen op het Twitter kanaal van Epic Games: https://twitter.com/FortniteGame

Alle updates op een rij
Op de site van Epic Games zelf staan natuurlijk alle updates netjes op een rij. Voor de liefhebber, check alle wijzigingen op Epicgames.com: https://www.epicgames.com/fortnite/en-US/patch-notes/v5-0
Written by: Koen Kastermans

Fortnite.nl

Fortnite is een third-person shooter ontwikkeld door Epic Games en People Can Fly. Het spel wordt uitgegeven door Epic Games. Forinten is in korte tijd uitgegroeid tot een van de grootste games ter wereld met meer dan 60 miljoen spelers. Fortnite is beschikbaar op macOS, PlayStation 4, Windows, Xbox One en mobile. Fortnite is gratis te spelen. De game start met 100 spelers die op een eiland vechten tot de laatste man. Een spel duurt maximaal ongeveer 15 minuten. Iedereen begint gelijkwaardig en zonder wapens. Let the battle begin …