Fortnite tips: 16 tips om beter te worden in Fortnite

Fortnite tips om beter te worden in de game Fortnite.
We beginnen met een aantal tips voor de beginnende Fortnite speler. Spelers met veel speelervaring hebben ofwel een eigen spelopbouw of techniek opgebouwd ofwel ze kennen de genoemde tips al. Deze beginnerstips worden allemaal iets uitgebreider beschreven in dit artikel. Lees dat dus zeker ook.

Tip 1: Zoek niet te snel de confrontatie op
Als beginnende speler is het goed om eerst op een rustiger plaats in de map te starten. Start dus niet gelijk in Tilted Towers of een andere grotere plaats op de map.

Tip 2: Blijf aan de rand van de circle (eye of the storm)
Topspelers in Fortnite kiezen vaak juist de confrontatie op (en kijkt niet zozeer naar de rand van de storm). Blijf als beginnende speler een beetje aan de rand van de storm. Als je aan de rand van de storm zit dan loop je weinig kans om van achteren (houd de storm achter je) aangevallen te worden. Je hoeft dan alleen voor je en aan de zijkant te kijken.

In onderstaande afbeelding zie je 2 stormringen. Kleinere ring is de ring waarnaar de storm binnenkort zal krimpen. Ga je op de plek van de rode pijl zitten dan zit je mooi aan de rand en loop je weinig kans op aanvallen van achteren. Ga je op de plaats van de witte pijl zitten dan heb je meer tijd en kun je ook spelers afwachten die net uit de krimpenden storm komen rennen. Die spelers zijn vaak verzwakt en kun je daardoor makkelijker doden.

Tip 3: Kies een handige volgorde van gevonden items
Plaats je gevonden items in de slimste volgorde in je inventory. Wapens plaats je op de eerste plaatsen in de gevonden items, medkits en shields plaats je achteraan.

Tip 4: Bewaar bandages, een medkit en/of shields
Zorg altijd dat je voldoende resources hebt om jezelf te reviven (herstellen). Zeker in het eindspel (als er nog enkele spelers over zijn en de ‘storm eye’ is klein) kan het het verschil maken tussen winnen en verliezen. Kies op de juiste momenten in het spel de juiste resources hierbij.

Herstelmogelijkheden kunnen het verschil maken tussen een spel winnen of een spel verliezen.

Tip 5: Bereik in zo kort en snel mogelijke manier je landingsplek
Als je bepaald hebt waar je wilt landen, zorg dan dat je dit zo snel mogelijk doet. Hoe eerder jij op de grond bent ten opzichte van eventuele andere spelers, hoe eerder heb jij de wapens en munitie gevonden en anderen kunt aanvallen.

Land alleen op een dak als je weet dat er onder dat dak een kist ligt die je goede ‘loot’ geeft of dat je duidelijk een wapen ziet liggen op dat dak. Land niet op een dak als je dit niet weet en er andere spelers zijn die gelijk een voordeur in rennen. Een deur inrennen is sneller dan een dak kapot moeten slaan en dat geeft je net iets meer kans dat je sneller een wapen vindt dan je tegenstander die wel op het dak landt.

Tip 6: Schiet!
Het klinkt als voor de hand liggend, maar zo voor de hand liggend is dit niet. Als je beschoten wordt is het verstandig om snel een muurtje of klein fort te bouwen. Maar … blijf niet steeds bouwen en probeer zo snel mogelijk het initiatief in het gevecht over te nemen. En dat kan alleen als je schiet. Dat is soms (zeker in het begin) erg moeilijk. Dat is ook moeilijk als je tegen een ervaren speler staat. Een ervaren speler weet dit namelijk ook en gaat altijd vol voor de kill en blijft dus vaak doorschieten.
Een aanvullende tip bij schieten is de volgende: als je van een gebouw afspringt om in gevecht te gaan met een ander, begin dan gelijk (al in de lucht) te schieten. Hoe eerder je schiet hoe beter. Zo houd je het initiatief. Het is namelijk heel vervelend voor een ander als iemand op je schiet :-).

Tip 7: Te heet onder je voeten? Loop weg!
Soms zit je in een gevecht en lukt het niet de andere te doden. Als je het idee hebt dat je de speler niet kunt doden (je kogels raken op of je denkt dat de ander beter is) en je hebt ruimte en mogelijkheden om even afstand te nemen, doe dat dan.

Tip 8: Kies higher grounds dan je tegenstander
Van hoog naar laag schieten is makkelijker dan van laag naar hoog. Ga je de confrontatie aan, kies dan zo veel mogelijk voor de higher grounds. Dat kun je doen door snel te bouwen (hoger dan je tegenstander) en vervolgens van hoog naar laag aan te vallen.

Tip 9: Kies het juiste wapen
Zie je iemand van ver lopen? Pak dan je sniper rifle en leg aan. Let wel op: als je aan het richten bent dan sta je stil en kun je zelf ook makkelijker aangevallen worden door een andere speler. Bouw dus, indien mogelijk, snel een klein fort (met zo mogelijk een extra hoge muur achter je, zodat je van achteren niet direct aangeschoten kunt worden) en leg aan. Een sniper kill is een mooie kill en geeft vaak veel ‘damage’ waardoor een speler soms wel met 1 schot gedood is.

Zit je in een close combat fight, sta je dicht bij je tegenstander? Kies dan, zo mogelijk, een shotgun. Een shotgun geeft veel damage en de spread van kogels is groter dan van een mitrailleur (machine gun).

Is de afstand niet enorm ver en zeker niet dichtbij dan kies je bij voorkeur een mitrailleur die veel damage geeft (bijvoorbeeld een Scar).

Tip 10: Speel alsof het een echt gevecht is
Speel alsof het een echt gevecht is, daarmee bedoelen we dat je geen dingen moet doen die je in het echt ook niet zou doen. Bijvoorbeeld: je rent niet zomaar de straat op als je weet dat er op de daken van gebouwen mensen zitten (die higher grounds hebben en jou betrekkelijk makkelijk kunnen doden). Blijf altijd alert en goed om je heenkijken. Loop niet in een rechte lijn.

Tip 11: Spring en loop niet in een rechte lijn!
Als je over een veld loopt zorg dan dat je steeds springt en loop niet in een rechte lijn. Als je springt en varieert van richting dan kun je niet makkelijk van afstand ‘gesniped’ worden.

Tip 12: Gebruik wat je hebt en gebruik het op tijd
Zeker in het begin heb je het erg druk. Alles is nieuw en je weet nog niet hoe alles werkt en hoe alles uitwerkt. Probeer wel steeds na te denken over welke resources je hebt en hoe je die kunt inzetten. Als je een val (trap) hebt dan is het zonde om die niet te gebruiken. Zit je in een close combat fight plaats dan snel je trap. Je zult er zelf niet door gedood worden, maar het geeft de ander wel veel damage, soms genoeg om iemand direct te doden. Gebruik je bandages en shields op tijd. Als je tijd hebt gebruik je dit om te herstellen. Later in het spel of tijdens een gevecht heb je hier mogelijk geen tijd meer voor.

Dit waren een aantal beginners tips om snel beter te kunnen worden in Fortnite. Om echt goed te worden in Fortnite is het nodig om veel uren te spelen en skills op te bouwen die je helpen sneller te kunnen bouwen en beter te kunnen schieten.

Nu volgen een aantal tips voor gevorderden Fortnite spelers.

Tip 13: Leer beter schieten in Fortnite
Als je beter wilt worden in Fortnite dan zul je beter moeten worden in schieten.Beter leren schieten in Fortnite is een skill die je prima kunt leren. In het filmpje bij deze tip krijg je alle tips helder uitgelegd en zie je hoe je goed kunt trainen met richten en schieten in Fortnite. Het kost je wat tijd, maar het levert je zeker veel op.

Lees meer over beter schieten in Fortnite in deze 2 artikelen: Fortnite tip beter leren schieten op Spawn Island en Beter leren schieten doe je zo.

Tip 14: Speel met een koptelefoon op
Waarom is dit beter dan gewoon het geluid te horen uit de speaker van de tv of van je computer? We leggen het uit … als je speelt met een koptelefoon op dan kun je je ten eerste erg goed concentreren. Je bent werkelijk een met het spel en je hoort alles een stuk duidelijker zonder omgevingsgeluiden buiten het spel om.

Een ander belangrijk voordeel van spelen met een koptelefoon op is dat je goed hoort waar bepaalde geluiden uit de game vandaan komen. Je hoort goed of een geluid van een andere speler (bijvoorbeeld een gevecht of bomen hakken of voetstappen op de zolder) van links of van rechts komt en kunt daar dan goed op inspelen.

Tip 15: Leer beter en sneller en slimmer bouwen
Zorg ervoor dat je supersnel kunt bouwen. Bouw jij sneller dan je tegenstander dan heb jij higher grounds. Een ander groot voordeel is dat jij jouw bouwwerk kunt editten en de tegenstander niet. Jij kunt jouw muurtje even snel editten en vervolgens je tegenstander door het raam of de deur doorschieten. De tegenstander kan dit niet en moet de buurt ofwel kapotschieten of weghakken alvorens bij jou te komen.

Bouw slimmer: Bouw tussentijds met steen en in fights met hout
De bouwtip is als volgt: als je tussentijds bouwt (dus tijdens het afleggen van afstanden op de map of tegen een berg aanlopen of op het dak van een huis klimmen) bouw dan met steen. In een gevecht bouw je met hout. Waarom? De reden hiervoor is dat je met hout veel sneller bouwt dan met steen. Als je in een gevecht bouwt met steen dan wordt je bouwwerk traag opgebouwd en dat kan super makkelijk weggeschoten worden door je tegenstander. Hout bouwt sneller en wordt daardoor minder makkelijk en snel weggeschoten door een tegenstander. Kijk maar eens naar de gameplays van de toppers.

Meer info over het bouwen in Fortnite: https://www.fortnite.nl/tips/beter-worden-in-fortnite-bouwtip/

Tip 16: Analyseer je gameplay
Een andere tip is voor de wat verder gevorderde speler. Een van de mooie features in Fortnite is dat je je gameplay achteraf kunt bekijken/ afspelen en nota bene vanuit verschillende hoeken kunt bekijken. Met deze replay functie kun je goed zien wat je eventueel anders had kunnen doen in een gevecht dat je had met een andere speler.

Waar vind je de replay functie?
Klik hier voor de uitleg over waar je replay functie terugvindt in Fortnite: https://www.fortnite.nl/tips/analyseer-je-gameplay-en-word-beter-in-fortnite/

Als je echt beter wilt worden in Fortnite dan zijn het de kleine verschillen die het hem doen. Iedereen wordt met de dag langzaam beter. Maar echt beter wordt je pas wanneer je tactisch spel beter wordt. Alleen met de juiste spelopbouw en de juiste keuzes tijdens het spel zul je zien dat je vaker die felbegeerde solowin op je naam zet. Met gewoon rondrennen, goed schieten en goed bouwen alleen kom je er niet. Werk dus aan je tactisch spel.

Fortnite.nl

Fortnite is een third-person shooter ontwikkeld door Epic Games en People Can Fly. Het spel wordt uitgegeven door Epic Games. Forinten is in korte tijd uitgegroeid tot een van de grootste games ter wereld met meer dan 60 miljoen spelers. Fortnite is beschikbaar op macOS, PlayStation 4, Windows, Xbox One en mobile. Fortnite is gratis te spelen. De game start met 100 spelers die op een eiland vechten tot de laatste man. Een spel duurt maximaal ongeveer 15 minuten. Iedereen begint gelijkwaardig en zonder wapens. Let the battle begin …